Violien bloemen en interieur
is ook
FloraNL lid

Duurzame bloemist

Violien bloemen en interieur officieel gecertificeerd Duurzame Bloemist


Violien is trots lid van FloraNL, deze landelijke organisatie staat voor samenwerken, innovatie en duurzaamheid.

Dit is een certificatiesysteem voor een aantoonbare duurzamere bedrijfsvoering en inkoop van duurzamere bloemen en planten. Bij duurzamere inkoop gaat het om vastgestelde inkooppercentages duurzamere bloemen en planten (MPS-A, Milieukeur en Biologisch/EKO).

Bij Violien bloemen en interieur staat duurzaam en verantwoord ondernemen voorop. Medewerkers hebben er niet alleen groene vingers, maar ook een groen hart. Het kersverse Zilveren certificaat Barometer Duurzame Bloemist is er het bewijs van.

Dit certificaat prijkt bij Violien bloemen en interieur in de winkel en is daarmee de eerste bloemist in de regio die zich officieel 'Duurzame Bloemist' mag noemen.

Natasja Kop (eigenaresse) zegt erover: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dat hebben wij gedaan door te verduurzamen. Dit certificaat bewijst dat een groot gedeelte van onze inkoop duurzaam is, dus dat wij bijvoorbeeld bloemen met Milieukeur en FairTrade-keurmerk inkopen. Daarnaast is onze bedrijfsvoering verantwoord.

Dat klinkt mooi en dat is het ook. Ik kan het iedere bloemist aanraden, want het is een win-win-situatie. We houden nu dagelijks rekening met milieu en maatschappij én we besparen kosten doordat we nog bewuster omgaan met bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en energie. Ik ben er behoorlijk trots op dat wij in 2018 als eerste bloemist in de regio Breda, dit certificaat in de winkel mag hangen!”

Wat is de Barometer?

FloraNL stimuleert en ondersteunt aangesloten bloemisten bij het behalen van het certificaat en ontwikkelde de Barometer-tool. Die vergemakkelijkt het doorlopen van het certificeringsproces. Het doel van de Barometer Duurzame Bloemist is bijdragen aan de verduurzaming van bloemisten.

Bloemisten krijgen het certificaat als hun inkoop en bedrijfsvoering voldoet aan diverse eisen. Het niveau waarop zij voldoen, bepaalt of zij het certificaat brons, zilver of goud krijgen. Het certificatiesysteem voor de Barometer wordt beheerd door Stichting Milieukeur (SMK). Het kwam tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, NGO’s, branche specifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

Samenwerking SMK

SMK streeft naar verduurzaming van verschillende branches en beheert hiervoor diverse certificatieschema’s, waaronder de Barometer Duurzame Bloemist.© 2020 Violien Bloemen en Interieur | PrivacyActilus webdesign